jueves, 1 de octubre de 2009

Axiò ve de lluny i la llei no ajuda

Com que estic llesionadet després de l'OTC, no em puc moure gaire. Per no avorrir-me he estat jugant als investigadors per Internet. I he trobat cosetes !!

No m'he sorprès gens, al veure que Selecció Canina el Prat està al punt de mira d'usuaris que com l'Ivan i la Mar hi van comprar algun cadell, i fins i tot de l'Administració des de fa força temps. Mireu, un article publicat al l'edició catalana del diari El Mundo el 29 de maig del 2000:


http://www.elmundo.es/papel/hemeroteca/2000/05/29/catalunya/844172.html

No he trobat com va acabar la cosa, però pel que sembla, se'n van sortir prou bé ja que encara exerceixen. Llegint la legislació vigent a Catalunya, ho entenc. Desgraciadament, l'exercici de la cria està només reglat a nivell d'aspectes MOLT bàsics: nivells mínims de salubritat, higiene y els nostres drets més fonamentals.


Llei 22/2003 de protecció dels animals: http://mediambient.gencat.net/cat/el_departament/actuacions_i_serveis/legislacio/natura/protecio_animals/llei_22_2003.jsp

Temes tant importants com les malalties hereditàries no estan reglades de cap manera, de forma molts criadors poden seguir "fabricant" cadells amb malalties hereditàries, sense preocupar-se pels inconvenients legals que podria tenir... Des d'aquí, la meva estirada d'orelles particular a l'Administració. És molt trist, però està més legislatda la venda d'electrodomèstics o cotxes que la de cadells.

Us deixo, vaig a intentar treure'm la campana, que em té martiritzat...

Llepadetes a tots !!

1 comentario: